Waarom Buurtheld worden?

  • Je maakt een maatschappelijke impact
  • Je ontzorgt mantelzorgers
  • Buurtheld zijn staat goed op je CV!

Voordelen van het platform

  • Maatschappelijk werk bij jou in de buurt
  • Flexibele werkuren
  • Koop diensten en producten met verdiende Hero Points

Sportschool

Een abonnement op een sportschool bij jou in de buurt.

Felyx Scooter

Een XXXL voordeelpakket bij Felyx voor 300 rijminuten.

Boodschappen

Een abonnement op bezorgdiensten als Gorilla.

Swapfiets

Een maandabonnement op een Swapfiets Original.

 

Hoe het werkt

1

Matchmaking

Als Buurtheld word je gekoppeld aan een mantelzorger d.m.v. een matchmaking systeem. Zo kunnen mantelzorgers zien welke Buurthelden er beschikbaar zijn en wie van hen het beste aansluiten op hun wensen. Deze wensen zijn gebaseerd op beschikbaarheid en het soort activiteiten die jij als Buurtheld wilt ondernemen.

2

Kennismaking

Heb je een match met een zorgbehoevende? Dan is de volgende stap kennismaken. Wij organiseren z.s.m. een kennismaking met jouw match om te kijken of jullie klikken. 

3

Missies

Zodra de match officieel is kunnen jullie van start. Om een missie met jou in te kunnen plannen zal de mantelzorger jou eerst betalen met Hero Points. In de app zal jouw missie verschijnen zodat je altijd weet wat er precies van je wordt verwacht. Na afloop wordt een voltooide missie toegevoegd aan jouw profiel.

4

Beloning

Na iedere voltooide missie ben jij als Buurtheld weer een aantal Hero Points rijker. Deze Hero Points kun je inzetten voor fantastische diensten en abonnementen (bijv. voor Swapfiets). Mocht je hier geen behoefte aan hebben is het ook mogelijk om jouw punten te doneren aan een goed doel.

Ben jij een geboren leider?
Word Super Buurtheld!

We zoeken Buurthelden die een coördinerende rol willen hebben in hun eigen wijk. Dus woon je bijvoorbeeld in de Korrewegwijk? Dan kun je daar als één van onze zorgstarters aan de slag. Dit betekent dat je beschikbaar bent om nieuw cliënten te laten zien wat een Buurtheld voor hen kan betekenen.  Daarnaast help je ons bij het werven en begeleiden van nieuwe Buurthelden. Bovendien ben je als Super Buurtheld een ambassadeur voor de gemeenschap en probeer je bewustzijn te creëren in jouw buurt over het Buurthelden platform. Jij brengt de Buurthelden community bij elkaar en zorgt dat alles soepel verloopt. 

Veelgestelde vragen

Wat zijn Hero Points en waar kan ik ze aan besteden?

Hero Points kun je zien als uitbetaling aan de hand van je werkzaamheden. Nadat je werkzaamheden hebt uitgevoerd zullen er automatisch Hero Points aan je account toegevoegd worden. De Hero Points kun je opsparen om er uiteindelijk iets moois voor terug te krijgen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een abonnement voor een Swapfiets of een sportschool. Ook kunnen Hero Points ingewisseld worden voor bijvoorbeeld boodschappenpakketten, toegangskaartjes voor pretparken, musea of theaters.

Heb je een diploma of werkervaring nodig als Buurtheld?

Nee, dat hoeft niet. Wij zoeken mensen die voor andere mensen willen betekenen.

Welke werkzaamheden mag ik wel en niet doen als Buurtheld?

De werkzaamheden die je als Buurtheld uit gaat voeren zijn afhankelijk van jouw persoonlijke
voorkeur. In de app kun je als Buurtheld kiezen uit een aantal categorieën van werkzaamheden. Deze
werkzaamheden variëren en op basis van jouw keuze zal je gekoppeld worden aan een cliënt.

Wat is een premium vrijwilliger?
Vrijwilligerswerk is van alle tijden, maar de manier waarop het nu georganiseerd is past niet meer bij deze tijd. Daarom ziet Buurthelden de behoefte vanuit de maatschappij om hier als organisatie op in te spelen. Hierin zien wij de noodzaak voor een derde categorie werk, tussen loondienst en onbetaald vrijwilligerswerk in. Deze midden categorie voorziet in een behoefte waarin er vrijwilligerswerk is dat minder vrijblijvend is, meer continuïteit vraagt en zwaarder is dan klassiek vrijwilligerswerk.
Kan ik de app al downloaden?

Nee, nog niet. Dit kan pas vanaf september 2021.

Wat is het kennismakingsgesprek?
Veiligheid en betrouwbaarheid staan bij ons hoog in het vaandel. Mede hierdoor is het procedure om alvorens de eerste missie bij een nieuwe cliënt een kennismakingsgesprek te voeren. Dit om zowel de Buurtheld als de cliënt aan elkaar te laten wennen en om vertrouwen op te bouwen. Dit kennismakingsgesprek zal plaatsvinden met een medewerker van Buurthelden erbij om zo te verifiëren dat er inderdaad een klik is tussen de twee. Na dit gesprek kan de Buurtheld missies uitvoeren bij de cliënt.
Welke Corona-maatregelen worden er genomen?

Een Buurtheld dient zoveel als mogelijk 1,5 meter afstand te houden tijdens werkzaamheden om zo veilig mogelijk te kunnen werken. Verder zal een Buurtheld altijd een mondkapje dragen om verdere risico’s te minimaliseren.

Zijn er missies in mijn omgeving?
Om missies te vinden in je omgeving dien je eerst aan te geven wat voor soort werkzaamheden je wil gaan doen. Wanneer je dit gedaan hebt kun je op een overzichtelijke kaart bekijken welke missies bij jouw geprefereerde werkzaamheden aansluiten.
Is Buurthelden er in mijn woonplaats?
Buurthelden zal starten in de stad Groningen en zal snel uitbreiden naar meerdere steden.