Platform & gemeenschap

Buurthelden is een digitaal platform waar zorgbehoevenden en goeddoeners op een laagdrempelige manier met elkaar in contact worden gebracht. Het is een gemeenschap waar mantelzorgers, zorgbehoevenden en goeddoeners elkaar kennen en vertrouwen.

Onze missie 

Buurthelden is in het leven geroepen om de druk op mantelzorgers te verlagen. Zij zijn immers onmisbaar in ons zorgsysteem. Om zorg en liefde te kunnen blijven bieden aan zorgbehoevenden is het essentieel dat hun omgeving betrokken is. Buurthelden vormt de schakel tussen zorgbehoevenden, mantelzorgers en goeddoeners die zich graag willen inzetten voor de buurt.

Wij zijn Buurthelden
  • 'Iemand helpen geeft mij een goed gevoel'

    ‘Het is fijn dat ik direct in mijn buurt iets kan betekenen. Afgelopen vrijdag had ik ‘s middags een paar uurtjes over. Ik heb de app erbij gepakt en ben een kopje koffie gaan drinken met Mevrouw Zuidema. Toen ik wegging was ze helemaal blij en kreeg ik een dikke knuffel!’


    Judith (25) - Student

  • ‘We hebben nu weer tijd om samen te lachen'

    ‘Het is niet altijd makkelijk om mantelzorger te zijn. Mijn moeder woont alleen, dus in de praktijk moet ik twee huishoudens tegelijk runnen. Sinds een half jaar komen de Buurthelden iedere week twee dagdelen bij haar op bezoek. Dat geeft mij een gerust gevoel.’

     


    Annelies (53) - Mantelzorger

  • ‘Ik wil graag een ommetje maken, maar liever niet alleen’

    ‘Annelies zei laatst tegen mij: ‘Mam, ik maak me een beetje zorgen om je’. Ze zegt dat ik vergeetachtig word. Daarom heeft zij ervoor gezorgd dat er af en toe mensen langs komen. Met hun ga ik vaak even naar het winkelcentrum. Dat is vaak het leukste moment van de dag.’


    Mevrouw Zuidema (78)

Buurthelden

Waarom Buurthelden?

Er zijn veel mensen die graag anderen willen helpen. Alleen ze weten vaak niet waar ze moeten beginnen. Buurthelden is een digitaal platform waar zorgbehoevenden en goeddoeners op een laagdrempelige manier met elkaar in contact worden gebracht.  Met dit platform maken we het voor mantelzorgers makkelijker om extra hulp in te schakelen terwijl we maatschappelijk werk toegankelijk maken voor jonge goeddoeners. 

Wobbe Boonstra | Buurthelden

Wobbe Boonstra

 – Oprichter Buurthelden

In mijn vele jaren ervaring als palliatief verpleegkundige heb ik geleerd dat een zorgrelatie vooral is gebaseerd op wederzijds vertrouwen. Het is mijn missie om zo’n soort zorgrelatie voor iedereen mogelijk te maken. Toegankelijk, persoonlijk en vanuit het hart!

Wij zijn Buurthelden

Gabija Petrauskaitė

– Online Marketing

Ik wil graag eenzaamheid bij mensen tegenaan. Dit heeft mij geïnspireerd om bij het Buurthelden team te gaan. Het is een platform en een gemeenschap waar verschillende generaties op een leuke en toegankelijke manier met elkaar in contact komen. 

Wij zijn Buurthelden

Cindy Abrahams

– Content & Communicatie

Als mantelzorger weet ik dat het fijn is dat je soms een beroep kunt doen op iemand anders, als het teveel wordt of als je simpelweg even geen tijd hebt. Met Buurthelden willen we dat voor iedereen mogelijk maken en daar help ik graag aan mee.